Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 443


COMUNICAT


Imediat după sustragerea armamentului de la unitatea militară de la Ciorogârla, Direcția Generală de Informații a Apărării a contribuit activ împreună cu D.I.I.C.O.T., S.R.I. și I.G.P.R. la elucidarea împrejurărilor care au favorizat producerea evenimentului și, ulterior, pentru identificarea și prinderea făptuitorilor.

Colectivul D.G.I.A. special constituit în acest scop a participat permanent la acțiunile specifice desfășurate pe timpul investigațiilor. Acest lucru nu a fost făcut public până acum din motive care țineau de siguranța anchetei și pentru a nu fi periclitată reușita operațiunilor.

Ministrul apărării naționale, Gabriel Oprea, aduce mulțumiri personalului D.G.I.A. cu atribuții în rezolvarea acestui caz, precum și personalului din structurile specializate ale I.G.P.R. și S.R.I., care, sub coordonarea Parchetului General, au contribuit la reușita acțiunii de recuperare a 35 din armele sustrase și la anihilarea unei rețele infracționale de crimă organizată.

Una dintre preocupările prioritare ale mandatului ministrului Gabriel Oprea o constituie continuarea transpunerii în practică a Concepției privind securizarea depozitelor de armament și muniții din Armata României, în perioada 2009-2014.

Astfel, așa cum M.Ap.N. a comunicat în cursul acestui an, au fost demarate măsuri care au vizat întărirea pazei și securității acestor obiective, într-o primă etapă prin mijloace proprii ale unităților militare și categoriilor de forțe, îndeosebi prin reevaluarea și îmbunătățirea modului de organizare a serviciului de zi și de pază în unități, precum și prin măsuri de întărire a disciplinei militare.

De asemenea, se află în derulare procedura privind achiziția Sistemelor tehnice integrate de securitate pentru cele mai importante obiective din această categorie și au fost luate suplimentar și alte măsuri, constând, printre altele, în: reabilitarea și îmbunătățirea iluminatului perimetral, a împrejmuirii obiectivelor și asigurarea magaziilor de armament și muniții cu dispozitive de siguranță și avertizare.


Biroul de presă