Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 1


Vânătorii de munte pleacă din nou în Afganistan


Ceremonia militară de plecare în misiune în Afganistan a militarilor Batalionului 33 Vânători de Munte "Posada" va avea loc marți, 5 ianuarie, în prezența ministrului apărării naționale, Gabriel Oprea, și a șefului Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, la sediul unității din Curtea de Argeș.

La activitate au fost invitați, alături de familiile militarilor, personal diplomatic american acreditat la București, reprezentanți ai administrației publice locale, veterani de război, cadre militare în rezervă și în retragere.

Militarii din Curtea de Argeș, aflați la a doua misiune în acest teatru de operații, își vor desfășura activitatea, timp de șase luni, în provincia Zabul.

Vânătorii de munte argeșeni vor prelua misiunile de la militarii Batalionului 280 Infanterie din Focșani, printre sarcinile pe care le vor îndeplini numărându-se securizarea ariei de responsabilitate, executarea de operații militare împreună cu forțele afgane, operații de ajutor umanitar, misiuni de patrulare și de escortă convoaie.

Jurnaliștii care doresc să participe la activitate vor fi așteptați marți, 5 ianuarie, între orele 10.15 și 10.45, la sediul unității din Curtea de Argeș, strada Victoriei, nr. 12.


Biroul de presă