Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. col. Cristina IACOBUȚ, tel.: 0722380138

 


Comunicat nr. 4


Vizita generalului-maior Mart de KRUIF în România


Generalul-maior Mart de KRUIF, fostul comandant al Comandamentului Regional de Sud din Afganistan (RC-South), efectuează, în perioada 7-8 ianuarie 2010, o vizită în România la invitația șefului Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe MARIN.

Programul oaspetelui cuprinde convorbiri oficiale cu șeful Statului Major General și cu comandantul Universității Naționale de Apărare "Carol I", generalul-locotenent dr. Teodor FRUNZETI. Vor fi abordate aspecte militare ale securității regionale din Afganistan, situația din teatrul de operații, participarea la operația ISAF, realizările României în procesul de integrare deplină în NATO și participarea la operații ale NATO, precum și aspecte practice ale relațiilor militare bilaterale.

Joi, 7 ianuarie, de la ora 12.30, generalul-maior Mart de KRUIF va susține, la Universitatea Națională de Apărare, o conferință de presă privind angajamentul operațional al țărilor membre ale NATO în Afganistan/ISAF (Forța Internațională de Securitate și Asistență).

Jurnaliștii interesați să participe la eveniment sunt așteptați, între orele 12.00-12.20, la intrarea dinspre Bulevardul Eroilor a Universității Naționale de Apărare. Confirmarea participării se face la Secția informare și relații publice a Statului Major General, până miercuri, 6 ianuarie, ora 17.00, tel./fax: 0213195673, persoană de contact lt. col. Cristina IACOBUȚ.
***
Generalul-maior Mart de KRUIF s-a născut în Olanda, la Apeldoorn, la 1 septembrie 1958. Și-a început cariera militară în 1977 la Academia Militară din Breda. De-a lungul carierei militare, a îndeplinit mai multe funcții atât în teritoriul național, cât și în domeniul internațional. În martie 2008, a fost avansat la gradul de general-maior, iar în perioada noiembrie 2008-noiembrie 2009 a fost comandant al Comandamentului Regional de Sud din Afganistan, unde a condus aproximativ 23 000 de militari din 17 națiuni.


Biroul de presă