Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 17


COMUNICAT


Ceremonia militară de predare-primire a misiunilor între Batalionul 280 Infanterie Mecanizată din Focșani și Batalionul 33 Vânători de Munte "Posada" din Curtea de Argeș s-a desfășurat luni, 25 ianuarie, în baza Lagman din Afganistan.

La festivitate au participat comandantul Comandamentului Regional de Sud, general-maior Nick Carter, guvernatorul provinciei Zabul, Mohammed Ashraf Nasseri, șeful de Stat Major al Comandamentului Operațional Întrunit, comandor Costel Avrămescu, comandanți ai Poliției și Armatei Naționale Afgane, comandanți de detașamente românești din Afganistan.

Ceremonia militară a început cu un moment de reculegere în memoria militarilor căzuți la datorie în Afganistan.

În discursul său, generalul-maior Nick Carter a apreciat activitatea desfășurată de militarii Batalionului 280 Manevră în cele șase luni de misiune, iar guvernatorul provinciei Zabul, în alocuțiunea prezentată, le-a mulțumit militarilor Batalionului 280 Infanterie pentru menținerea unui climat de securitate în provincie și le-a urat militarilor Batalionului 33 Manevră "Posada" bun venit, menționând că este nerăbdător să colaboreze cu ei.

Comandorul Costel Avrămescu le-a transmis celor prezenți mesajul ministrului apărării naționale, Gabriel Oprea, care a apreciat curajul și devotamentul militarilor focșăneni în îndeplinirea misiunilor și a urat vânătorilor de munte de la Curtea de Argeș mult succes în acțiunile viitoare.

Printre sarcinile pe care le vor îndeplini vânătorii de munte argeșeni se numără securizarea ariei de responsabilitate, executarea de operații militare împreună cu forțele afgane, acțiuni de asistență umanitară, misiuni de patrulare și de escortă convoaie.


Biroul de presă