Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 30


COMUNICAT DE PRESĂ


Ceremonia de sosire din teatrul de operații din Afganistan a militarilor Detașamentului OMLT (Operational Mentoring and Liaison Team) a avut loc marți, 9 februarie, la sediul Brigăzii 1 Infanterie Mecanizată "Vasile Lupu" din București.

Activitatea s-a desfășurat în prezența șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Dan Ghica-Radu, care le-a mulțumit militarilor pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor și i-a felicitat pentru curajul și profesionalismul dovedite în instruirea militarilor din Armata Națională Afgană.

"Examenul teatrului de operații este cel mai important test al militarului român. Sunt bucuros că ați ajuns cu tot efectivul în țară și doresc să vă transmit cele mai bune gânduri și să vă felicit pentru tot ceea ce ați realizat în Afganistan".

Referindu-se la provocările cu care s-au confruntat în cele șase luni de misiune, locotenent-colonelul Dorin Toma, comandantul detașamentului, a subliniat: "Pentru fiecare dintre noi, această nouă experiență a reprezentat un adevărat test al propriei capacități de a acționa într-un mediu general ostil, în condiții de stres și efort prelungit. Capacitatea noastră de a interacționa și de a coopera cu militarii din Armata Națională Afgană, precum și cu militarii români și americani din Forța Multinațională a reprezentat cheia succesului în îndeplinirea misiunii primite".

La festivitate au participat și reprezentanți ai Comandamentului operațional întrunit, ai Diviziei 1 Infanterie "Dacica" și ai Brigăzii 1 Infanterie Mecanizată "Vasile Lupu".


Biroul de presă