Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 31


PRECIZARE


Referitor la "informația" legată de presupusele ajutoare trimise de Ministerul Apărării Naționale în Haiti, apărută pe un site românesc și preluată ca știre de unele publicații, Biroul de presă al M.Ap.N. face următoarele precizări:

Informația este în întregime falsă și a apărut pe un site care publică materiale gen "pamflet", fără ca acest lucru să fie menționat explicit, inducându-i în eroare pe cititori cu privire la veridicitatea informațiilor. Acest fapt încalcă grav deontologia jurnalistică și poate provoca prejudicii de imagine persoanelor și instituțiilor la care aceste materiale fac referire.

Ministerul Apărării Naționale consideră că exploatarea în scop comercial a unor situații dramatice, precum cea în care se află poporul haitian, în urma cutremurului din 12 ianuarie a.c., este neavenită și regretabilă și respinge categoric orice implicare a numelui instituției și a imaginii Armatei României în astfel de acțiuni.

Comunicarea publică a Ministerului Apărării Naționale se efectuează exclusiv prin canalele oficiale și apreciem, în acest sens, profesionalismul jurnaliștilor care verifică acest gen de informații apărute pe pseudo-surse, înainte ca acestea să fie transformate în materiale de presă.


Biroul de presă