Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 34


COMUNICAT DE PRESĂ


Joi, 11 februarie a.c., la sediul M.Ap.N., s-a desfășurat autoevaluarea activității Departamentului pentru politica de apărare și planificare (DPAP) pe anul 2009.

Secretarul de stat Viorel Oancea a menționat că în anul 2009 au fost înregistrate o serie de realizări importante în domeniul planificării apărării și al relațiilor militare internaționale. Viorel Oancea a mulțumit colegilor din departament pentru eforturile depuse anul trecut și a felicitat toate structurile componente, subordonate sau coordonate, pentru modul în care au colaborat între ele și au cooperat cu alte structuri din interiorul ministerului și din afara lui, în vederea îndeplinirii sarcinilor primite. Ca principală prioritate pentru anul 2010, a fost stabilită revizuirea planurilor de implementare a programelor, după o analiză atentă a cerințelor reale și a corelării lor cu resursele disponibile.

În mesajul transmis participanților la activitate, ministrul apărării naționale Gabriel Oprea a subliniat faptul că "în următoarea perioadă departamentul trebuie să acționeze ferm pentru îndeplinirea angajamentelor militare asumate de țara noastră în cadrul NATO, UE și al celorlalte organizații și organisme internaționale, pentru afirmarea intereselor politico-militare ale României în cadrul comunității europene și euroatlantice, pentru continuarea procesului de transformare a Armatei și dezvoltarea capacității de decizie și acțiune a organismului militar."


Biroul de presă