Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 38


Comunicat de presă


Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea a efectuat joi, 11 februarie 2010, o vizită în muncipiul Călărași, unde a avut o întrevedere cu autoritățile administrației publice locale.

Prefectul județului Călărași, primarul municipiului Călărași și parlamentari ai județului au sesizat Ministerul Apărării Naționale în legătură cu necesitatea rezolvării urgente a problemelor create de lipsa spațiilor pentru funcționarea unităților școlare și a centrelor de asistență socială în județ.

În cadrul întrevederii, aceștia au prezentat proiectul de construire a unui campus universitar și a unui centru european de asistență socială. Reprezentanții autorităților locale i-au solicitat ministrului sprijinul în implementarea acestui proiect, prin transferul, în conformitate cu prevederile legale în domeniu, a două cazărmi militare dezafectate din municipiul Călărași, în administrarea autorităților locale.

Ministrul i-a asigurat pe cei prezenți de importanța pe care guvernul Emil Boc o acordă soluționării acestor situații. Totodată, domnul Gabriel Oprea a exprimat întreaga disponibilitate a Ministerului Apărării Naționale de a contribui la asigurarea condițiilor firești pentru desfășurarea procesului de învățământ și a celui de asistență socială pentru persoanele care au nevoie de sprijin.


Biroul de presă