Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 44


COMUNICAT DE PRESĂ


Sergentul-major Bădiceanu Florin a căzut la datorie și fruntașul Zamfir Marian a fost rănit marți, 23 februarie, în Afganistan.

Militarii, din cadrul Batalionului 33 Manevră, executau o misiune de patrulare într-o coloană formată din patru autovehicule HMMWV, în provincia Zabul, pe autostrada A1, Kandahar-Kabul. În jurul orei 5.00 (ora României), la aproximativ 3 km Nord-Est de Baza Lagman, vehiculul blindat în care se aflau cei doi a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma deflagrației, cei cinci membri ai echipajului au fost evacuați de urgență pe calea aerului la spitalul din Baza Lagman, conform procedurilor.

Pe timpul acordării îngrijirilor, cu toate eforturile depuse de personalul medical, sergentul major Bădiceanu Florin a decedat. Subofițerul, promoție 2005, era la a doua misiune în Afganistan. Avea 31 de ani, era căsătorit și tată al unui copil.

Fruntașul Zamfir Marian se află internat în spital pentru tratament medical și investigații de specialitate.
Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea și șeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, își exprimă profundul regret pentru această pierdere și sunt alături de familia greu încercată, urmărind cu atenție evoluția stării de sănătate a fruntașului Zamfir.


Biroul de presă