Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 65


COMUNICAT


Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea va promova un proiect de hotărâre de Guvern privind transferul imobilului Zalău-Aghireș, din proprietatea publică a statului și din administrarea M.Ap.N., în administrarea Consiliului Local al Municipiului Zalău, în vederea construirii șoselei de centură a municipiului, potrivit reglementărilor legale în vigoare.

În prezent, imobilul, al cărui transfer va face obiectul hotărârii de Guvern, este un poligon omologat pentru executarea tragerilor de luptă cu armamentul greu de infanterie și armamentul de pe mașinile de luptă, fiind utilizat atât de structurile M.Ap.N., cât și de alte structuri ale sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională. Autoritatea publică locală are datoria să identifice o altă locație pentru realizarea unui nou poligon, conform datelor tehnice precizate de către Ministerul Apărării Naționale.

Decizia de transferare a fost luată în urma discuțiilor purtate de ministrul Gabriel Oprea cu primul-ministru Emil Boc, cu parlamentari PD-L și UDMR din județul Sălaj, în cadrul acestor discuții analizându-se modalitatea prin care M.Ap.N. poate sprijini autoritățile locale pentru realizarea construcției respective.

Prin prisma funcțiilor deținute în administrația publică, ministrul apărării naționale Gabriel Oprea cunoaște problemele cu care se confruntă autoritățile locale în realizarea unor proiecte regionale sau locale cu impact social și de interes public și va sprijini întotdeauna, potrivit competențelor, astfel de proiecte.


Biroul de presă