Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 68


COMUNICAT


Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea a semnat miercuri, 24 martie a.c., ordinul prin care jurnalistului Mile Cărpenișan i se acordă post-mortem gradul de sublocotenent, în semn de înaltă apreciere a contribuției la creșterea prestigiului Armatei României, prin informarea onestă și oportună a opiniei publice despre faptele de arme ale militarilor români aflați în misiuni în teatrele de operații.

"Prin dispariția sa fulgerătoare, Mile Cărpenișan lasă un gol imens în inimile românilor. A fost un om de mare valoare, o voce puternică și respectată în elita corespondenților de război din țara noastră, un jurnalist care și-a asumat cu deosebit curaj această nobilă meserie. Prin prezența sa, în repetate rânduri, în zonele de conflict, alături de militarii români aflați în misiuni, a devenit un adevărat camarad, membru de drept al marii familii a Armatei României.

Mi-aș fi dorit să-i fi putut prinde personal pe umeri epoleții de sublocotenent și să-i fi strâns mâna bărbătește, în semn de mulțumire, prețuire și respect pentru munca sa. Din păcate, Dumnezeu l-a chemat mult prea devreme la El, iar noi ne rugăm pentru odihna sufletului său mare și bun. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!" a transmis ministrul apărării naționale Gabriel Oprea.


Biroul de presă