Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 72


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul apărării naționale, domnul Gabriel Oprea, ministrul dezvoltării regionale și turismului, doamna Elena Udrea și primarul municipiului Brașov, domnul George Scripcaru, au semnat, marți, 30 martie 2010, la Brașov, un protocol de colaborare între instituțiile pe care le reprezintă. Protocolul are ca obiect construirea de locuințe, prin programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, pe un teren situat în municipiul Brașov, aflat în proprietatea publică a statului și în administrarea MApN.

În acest sens, Ministerul Apărării Naționale va iniția și va promova o Hotărâre a Guvernului cu privire la transmiterea din proprietatea publică a statului și administrarea MApN în proprietatea publică a Municipiului Brașov și administrarea Consiliului Local Brașov a terenului respectiv, cu condiția asigurării unor locuințe pentru personalul MApN din garnizoana Brașov.

La rândul său, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) va asigura alocațiile bugetare necesare anual, fundamentate de către ANL, pentru construirea locuințelor.

De asemenea, MApN și MDRT vor promova o Hotărâre a Guvernului pentru reglementarea modului de repartizare și administrare a locuințelor ce vor reveni personalului din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Potrivit Protocolului, Primăria municipiului Brașov va dezafecta construcțiile existente în prezent pe terenul respectiv și va preda MApN 30% din numărul total al locuințelor care se vor construi.

"Acolo unde există preocupare și bune intenții, atât la nivel local, cât și la nivel central, pot fi găsite soluții optime pentru cetățeni. Acest protocol este un exemplu de bună colaborare între instituțiile centrale și administrația publică locală", a declarat ministrul Gabriel Oprea, exprimându-și speranța ca astfel de proiecte să fie demarate în cât mai multe orașe din țară.

"Sunt convins că împreună cu primarii din țară și cu doamna ministru Elena Udrea vom identifica astfel de oportunități și le vom transforma în beneficii concrete pentru cetățeni. Protocolul semnat astăzi este în folosul brașovenilor, mai ales al tinerilor care vor beneficia de locuințele ANL, dar și al Armatei, 30% din locuințele care vor fi construite aici, urmând a fi locuințe de serviciu pentru militarii noștri", a apreciat ministrul apărării naționale.


Biroul de presă