Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 76


COMUNICAT DE PRESĂ


Plutonierul Bida Ionel Eugen, din Echipa Operațională de Consiliere și Legătură (OMLT) nr. 1, tip Batalion, dislocată în provincia Zabul din Afganistan, a fost rănit miercuri, 7 aprilie, în jurul orei 09.00 (ora României).

Subofițerul făcea parte dintr-o echipă mixtă româno-afgană care a fost atacată de insurgenți cu foc de infanterie în timp ce executa o misiune de patrulare la 40 km N-V de Qalat, în provincia Zabul.

În urma incidentului, plutonierul Bida Ionel Eugen a fost rănit la membrul inferior drept. Militarul a fost transportat de urgență cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din baza Lagman, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale. Starea militarului este stabilă.

Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea și șeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, urmăresc cu atenție evoluția stării de sănătate a militarului rănit.

x x x

Echipa OMLT, care și-a început misiunea în luna ianuarie a.c., are ca principală misiune consilierea în domeniile stat major și administrație a militarilor dintr-un batalion de infanterie al Armatei Naționale Afgane, din provincia Zabul.


Biroul de presă