Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 79


COMUNICAT DE PRESĂ


Corveta "Contraamiral Horia Macellariu" va participa, în perioada 8-27 aprilie, la activarea Grupului de Cooperare Navală BLACKSEAFOR, care se va desfășura în apele internaționale și cele teritoriale ale Bulgariei, României și Turciei. Activitățile Grupului Naval BLACKSEAFOR vor consta în exerciții navale de luptă contra minelor, căutare și salvare pe mare, asistență umanitară și protecția mediului.

Alături de nava românească, la exerciții vor mai participa fregata Yldirim (Turcia), nava de comandament Slavutich (Ucraina), nava de debarcare a desantului Tsezar Kunikov (Federația Rusă) și fregata Verni (Bulgaria).

Programul mai cuprinde vizite în porturile Varna (Bulgaria), Eregli (Turcia) și Constanța. Pe timpul staționării în porturile menționate se vor desfășura exerciții demonstrative, întâlniri cu oficialități militare și civile, activități sociale.

Corveta "Contraamiral Horia Macellariu", comandată de căpitan-comandorul Liviu Motoc și având la bord un echipaj format din 90 de militari, va pleca din portul militar Mangalia, joi, 8 aprilie, la ora 12.00.

Jurnaliștii interesați să participe la ceremonia de plecare vor fi așteptați la intrarea în portul militar Mangalia începând cu ora 11.30. Persoana de contact: locotenent comandor Ion BURGHIȘAN, tel. 0741.102.701

***
Gruparea BLACKSEAFOR este concepută ca o forță care acționează "la chemare" și este activată de două ori pe an pentru a desfășura exerciții navale. Comanda Grupării este asigurată, în conformitate cu protocolul de înființare, succesiv de cele șase state riverane Mării Negre care participă cu forțe: Bulgaria, Georgia, România, Federația Rusă, Ucraina și Turcia. Informații suplimentare referitoare la Grupul de Cooperare Navală în Marea Neagră, BLACKSEAFOR, pot fi obținute la adresa din internet www.blackseafor.org .


Biroul de presă