Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 83


COMUNICAT DE PRESĂ


Ceremonia de plecare în teatrul de operații Afganistan a Echipei Operaționale de Consiliere și Legătură (OMLT) - tip garnizoană nr. 4 s-a desfășurat joi, 8 aprilie, la sediul Brigăzii 8 Artilerie Mixtă "Alexandru Ioan Cuza" din Focșani.

La activitate au fost prezenți, alături de rudele militarilor care pleacă în misiune, personalul brigăzii, comandantul Comandamentului Operațional Întrunit, generalul-maior Visarion Neagoe, și reprezentanți ai autorităților publice locale.

Generalul-maior Visarion Neagoe a prezentat mesajul ministrului apărării naționale, domnul Gabriel Oprea, care a transmis militarilor aprecierea sa pentru profesionalismul, curajul și devotamentul lor: "Știu că v-ați pregătit foarte mult și ați trecut testele dificile ale perioadei de selecție și instruire, pentru a prelua de la colegii care acționează acolo în prezent, o misiune dificilă, într-un teatru de operații ce reclamă calități deosebite de luptător".

Ministrul apărării naționale a urat echipei succes în misiunea încredințată și și-a exprimat convingerea că, la capătul celor șase luni de consiliere și instruire, efortul echipei va crește nivelul de pregătire a militarilor Armatei Naționale Afgane din garnizoana Qalat, în beneficiul îndeplinirii misiunilor tuturor forțelor care acționează în regiune.

"Misiunea dumneavoastră se va desfășura într-un mediu complex, dificil și ostil, unde veți fi nevoiți să planificați, să organizați și să executați atât sarcini de instrucție, cât și sarcini specifice în comun cu partenerii aliați și militarii afgani. Capacitatea dumneavoastră de a interacționa și de a coopera cu militarii din Armata Națională Afgană, precum și cu militarii români și americani din Forța Multinațională va fi cheia succesului în îndeplinirea misiunii. Faptul că echipa OMLT, tip garnizoană, se află la a patra rotație, de la începutul acestui gen de misiune, demonstrează că Armata României își respectă angajamentele asumate ca aliat NATO, în condiții foarte bune și cu rezultate remarcabile, dar demonstrează, mai ales, profesionalismul și determinarea personalului Brigăzii 8 Artilerie Mixtă, din care faceți parte", a precizat, în mesajul său, ministrul Gabriel Oprea.


Biroul de presă