Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 85


COMUNICAT DE PRESĂ


Deschiderea oficială a celei de-a treia ediții a Expoziției Internaționale dedicate Apărării, Securității Naționale și Private și Industriei Aeronautice - "Black Sea Defense & Aerospace 2010" (BSDA 2010) va avea loc marți, 13 aprilie, ora 10.00, la Complexul expozițional ROMAERO.

La festivitatea de deschidere vor participa șeful Departamentului pentru armamente, generalul de brigadă ing. Cătălin Moraru, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, ai unor instituții publice cu atribuții și responsabilități în acest domeniu, precum și ai patronatelor din industria de apărare și operatori economici.

La această ediție a BSDA, Ministerul Apărării Naționale va prezenta sisteme de armament și echipamente din dotarea armatei, iar Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare și Academia Tehnică Militară, instituții aflate în subordinea și coordonarea Departamentului pentru armamente, vor expune principalele realizări în domeniul cercetării științifice, concretizate în demonstratoare tehnologice și prototipuri, și vor aduce în atenția specialiștilor ultimele soluții și rezultate obținute de cercetarea științifică militară, pentru îndeplinirea standardelor de interoperabilitate a echipamentelor și sistemelor complexe de arme.
xxx
Eveniment înscris în circuitul marilor manifestări internaționale în domeniul tehnicii și tehnologiei pentru apărare, BSDA 2010 va reuni peste 200 de firme din 17 țări.

"Black Sea Defense & Aerospace 2010" urmărește identificarea oportunităților și soluțiilor de cooperare atât în producție, cât și în domeniul afacerilor, contribuind la promovarea, pe plan internațional, a industriei de apărare din România și facilitând, totodată, o mai mare deschidere a acesteia către piața internațională, prin cooperări cu firme de prestigiu și producători consacrați în domeniu, pentru realizarea compatibilității și interoperabilității tehnicii din dotare cu cea a forțelor statelor membre ale NATO și UE.

Expoziția BSDA 2010 va fi deschisă publicului larg după următorul program: marți, 13 aprilie, între orele 12.00 și 17.00; miercuri, 14 aprilie, între orele 10.00 și 17.00 și joi, 15 aprilie, între orele 10.00 și 15.00.


Biroul de presă