Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 86


COMUNICAT DE PRESĂ


Două aeronave de transport scurt-mediu curier de tipul C-27J SPARTAN au aterizat luni, 12 aprilie, la Otopeni, în Baza 90 Transport Aerian.

Avioanele sunt puse la dispoziție de către Compania Alenia Aeronautica SpA, fără efectuare de plăți, într-o configurație inițială de echipare care permite ridicarea nivelului de instruire a piloților militari, prin demararea procesului de operaționalizare în paralel cu transferul gradual de responsabilitate privind exploatarea aeronavelor. Cele două aeronave vor intra în înzestrarea Forțelor Aeriene Române după ce vor fi configurate final, conform cerințelor din contractul de achiziție.

În perioada 18.03-01.04.2010, o echipă mixtă de specialiști din Forțele Aeriene Române, Departamentul pentru armamente și Centrul de cercetări și încercări în zbor a executat, în facilitățile industriale ale producătorului avioanelor, activitățile de testare și evaluare tehnică, la sol și în zbor, a celor două avioane C 27 J Spartan.

Achiziționarea avioanelor SPARTAN, care vor înlocui aeronavele ANTONOV-26, face parte din măsurile prevăzute în Strategia înzestrării Armatei României în perioada 2005 - 2012 și în perspectivă, până în anul 2025 și are ca scop dezvoltarea și modernizarea capabilităților operaționale de transport ale Forțelor Aeriene Române.

Una dintre cele două aeronave C-27 J SPARTAN va fi prezentată în cadrul expoziției BSDA 2010, organizată la ROMAERO - Băneasa, în perioada 13-15 aprilie a.c.


Biroul de presă