Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 88


COMUNICAT DE PRESĂ


La Palatul Cercului Militar Național a avut loc marți, 13 aprilie, deschiderea lucrărilor modulului nr. 4 al Cursului de Nivel Înalt în domeniul PESA al Colegiului European de Securitate și Apărare (CESA).

Activitatea, la care participă 68 de cursanți din țările și instituțiile Uniunii Europene și conferențiari de prestigiu din țară și străinătate, este organizată de Colegiul Național de Apărare din România, împreună cu Institutul Superior de Stat Major Interarme al Centrului de Înalte Studii de Apărare din Italia și cu Secretariatul CESA.

Cursul de Nivel Înalt are ca obiectiv pregătirea la nivel strategic a personalului civil și militar din statele membre ale Uniunii Europene, din instituțiile UE și alte organizații internaționale în domeniul Politicii de Securitate și Apărare Comune (PSAC), aprofundarea principalelor aspecte și înțelegerea rolului organismelor UE în mecanismele specifice, promovarea și încurajarea schimbului de idei privind această problematică.

Colegiul European de Securitate și Apărare, înființat în anul 2005, este un pilon important al Uniunii Europene în domeniul educației și învățământului pentru promovarea PSAC și funcționează ca o rețea de instituții naționale din domeniul securității și apărării. Colegiul Național de Apărare din țara noastră este, din anul 2006, membru al CESA cu statut de observator, iar din anul 2007, instituție națională membră cu drepturi depline.


Biroul de presă