Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 90


COMUNICAT DE PRESĂ


Domnul Mihail Vasile-Ozunu, secretar de stat pentru relația cu Parlamentul, informare publică și creșterea calității vieții personalului în Ministerul Apărării Naționale, s-a întâlnit joi, 15 aprilie, cu o delegație a Comisiei comune pentru securitate și apărare a Parlamentului Bosniei și Herțegovinei, condusă de domnul Branko Zrno.

Delegației bosniace i-au fost prezentate aspecte din experiența Armatei României în cadrul Parteneriatului pentru Pace, armonizarea legislativă pre și post aderare, modul de relaționare dintre M.Ap.N. și Comisiile de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Parlamentul României.

Secretarul de stat Vasile-Ozunu a apreciat, la finalul întrevederii, că astfel de activități sunt benefice, mai ales că Bosnia-Herțegovina poate folosi experiența românească atât în procesul de aderare la NATO și la Uniunea Europeană, cât și pentru relaționarea inter-instituțională.

"Bosnia-Herțegovina este un stat care dorește să se alăture valorilor europene și structurilor de securitate euroatlantice. La rândul său, România este interesată de realizarea stabilității și securității în Balcanii de Vest, care nu se poate înfăptui decât prin integrarea tuturor țărilor din această zonă în NATO și UE. Este vorba de un proces anevoios, pe care noi l-am parcurs deja, și suntem bucuroși că putem să transmitem din experiența noastră. Noi sprijinim acest proces și prin prezența militară românească în cadrul misiunii EUFOR, condusă de Uniunea Europeană în Bosnia-Herțegovina", a declarat secretarul de stat Vasile-Ozunu.


Biroul de presă