Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 96


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea și șeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, au participat vineri, 23 aprilie, la ceremonia militară desfășurată cu ocazia Zilei Forțelor Terestre, în Parcul Kiseleff din București, unde au depus coroane de flori la Monumentul Infanteriei Române.

La activitate au fost prezenți, alături de cadre militare active și în rezervă și veterani de război, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Dan Ghica-Radu, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război, generalul (ret.) Marin Dragnea, precum și reprezentanți ai structurilor centrale ale MApN.

Ministrul Gabriel Oprea și amiralul Gheorghe Marin s-au întâlnit, la sediul Statului Major al Forțelor Terestre, cu personal militar și civil din această categorie de forțe armate. Ministrul apărării naționale a transmis tuturor militarilor români aflați la datorie sub drapelul tricolor - acasă sau în misiuni peste hotare - și personalului civil felicitări și urări de succes în misiunea nobilă încredințată de poporul român.

"În prezent, militarii din Forțele Terestre participă, alături de colegii din Forțele Aeriene și Forțele Navale, la numeroase misiuni în teatrele de operații, în cele mai fierbinți zone de pe glob, și demonstrează, prin faptele lor, că integrarea noastră în structurile nord-atlantice este o consecință a muncii și a perseverenței. Și datorită eforturilor dumneavoastră, România a devenit un aliat de nădejde și un partener important al marilor puteri ale lumii, bucurându-se de un prestigiu binemeritat", a arătat, în discursul său, ministrul Gabriel Oprea.

Ministrul a subliniat, totodată, că imperativul major al Forțelor Terestre este ca, alături de celelalte categorii de forțe, să dovedească eficiență și profesionalism, să se antreneze temeinic pentru a atinge și menține cele mai înalte standarde de performanță.

În cadrul ceremoniei, ministrul apărării naționale a primit Emblema de Onoare a Statului Major al Forțelor Terestre, oferită de generalul-maior Dan Ghica-Radu, șeful SMFT, și o icoană sfințită reprezentându-l pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință, patronul spiritual și ocrotitorul acestei categorii de forțe.


Biroul de presă