Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 103


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministerul Apărării Naționale, prin Direcția informare și relații publice, lansează, pe pagina proprie de internet - www.mapn.ro/tabara - concursul național de selecție pentru participarea elevilor de liceu din clasele IX-XI la cea de-a șaptea ediție a "Taberei de vară pentru cercetași". În acest an tabăra se va desfășura, în perioada 01-08 august, la Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu.

Activitatea este organizată de Ministerul Apărării Naționale, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret și cu Asociația Euro-Atlantică "Manfred Wörner".

Concursul de selecție a participanților la tabără se desfășoară în perioada 28 aprilie - 10 iunie 2010. Întrebările concursului sunt formulate din materiale publicate pe site-urile www.mapn.ro și www.nato.int, acoperind domeniile: Armata României, NATO, UE, participarea militarilor români în misiuni internaționale, cariera militară. Sarcina echipelor, formate din câte doi elevi, constă în a răspunde la cele 22 de întrebări și transmiterea răspunsurilor până la data de 10 iunie 2010, ora 24.00.

În perioada 11-20 iunie a.c., juriul concursului va evalua răspunsurile trimise de echipele înscrise, primele 18 dintre acestea urmând să participe la tabăra de pregătire.

Desfășurându-se sub deviza "Fii cel mai bun! Fii la înălțime!", tabăra își propune să dezvolte și să valorifice calitățile fizice și morale ale tinerilor participanți, spiritul de competiție și de echipă.

Programul taberei va cuprinde activități aplicativ-militare, întreceri sportive, vizite la obiective militare și turistice.

Detalii cu privire la activități pot fi obținute de pe pagina web www.mapn.ro/tabara. Persoană de contact: colonel Liviu Dragoman, tel. 0728.083.260.


Biroul de presă