Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 113


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul apărării naționale, domnul Gabriel Oprea, a avut vineri, 7 mai, o întâlnire cu domnul Traian Orban, președintele Asociației "Memorialul Revoluției 16-22 decembrie 1989 Timișoara", la sediul MApN. Ministrul a oferit oaspetelui o diplomă în semn de prețuire și recunoștință pentru spiritul de sacrificiu și dăruirea de care a dat dovadă în timpul Revoluției din 1989 și pentru împlinirea idealurilor sfinte ale martirilor de la Timișoara.

Întâlnirea a fost urmată de o deplasare în localitatea ilfoveană Popești-Leordeni, unde a fost aruncată cenușa victimelor Revoluției din Decembrie 1989. Pe acel loc va fi ridicată o biserică în memoria acestora, așa cum ministrul apărării a promis revoluționarilor, la sfârșitul lunii martie, în timpul vizitei la Memorialul Revoluției de la Timișoara.

"Cu toții suntem profund îndatorați celor care au luptat în Revoluția din 1989 și celor care și-au dat viața pentru libertatea noastră. De aceea, am decis să sprijin personal construirea acestei biserici, în memoria eroilor noștri, inclusiv din punct de vedere financiar. Sunt parlamentar de Ilfov, dar, înainte de toate, sunt un om care nu poate uita cât de scump a fost plătită libertatea de care ne bucurăm astăzi. Tocmai de aceea, fac un apel la colegii mei parlamentari, și la cei din Ilfov, și la cei din alte județe, să susțină construirea acestei biserici", a declarat ministrul apărării naționale.

Domnul Gabriel Oprea și-a exprimat speranța că Biserica din Popești-Leordeni va fi un loc de pelerinaj și de reculegere nu numai pentru revoluționarii de la Timișoara, ci pentru toți românii.

"Nu trebuie să ne uităm niciodată eroii și nu trebuie să lăsăm pe nimeni în urmă. Cine nu-și respectă eroii, nu-și respectă țara. Iar cine întoarce spatele semenilor săi, întoarce spatele viitorului acestei națiuni. Armata României nu-și uită niciodată eroii. Față de cei care și-au dat viața pentru libertate, orice român are o triplă datorie: aceea de a scoate adevărul la lumină, de a cinsti memoria celor căzuți și de a păstra unitatea pentru care eroii noștri și-au dat viața. Ca ministru, am susținut desecretizarea dosarelor Revoluției. Ca militar, am cinstit memoria eroilor noștri. Ca om politic, militez pentru unitate în jurul interesului național", a mai arătat ministrul apărării naționale.

La activitate au participat: senatorul de Ilfov, Anghel Iordănescu, deputatul Cristian Rizea, secretarul de stat în Ministerul Apărării Naționale, fost primar al orașului Timișoara, Viorel Oancea, secretarul de stat în Ministerul Administrației și Internelor, Gheorghe Emacu, președintele Consiliului Județean Ilfov, Cristache Rădulescu, prefectul județului Ilfov, Dan Baranga, primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, primarul localității Popești-Leordeni, Grigore Trache, oficialități locale și județene.


Biroul de presă