Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 116


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul apărării naționale, domnul Gabriel Oprea, a dispus efectuarea unei analize urgente la nivelul fiecărei structuri a Ministerului Apărării Naționale, în vederea adoptării unor măsuri de reducere a cheltuielilor, menite să genereze economii la bugetul Ministerului Apărării Naționale.

Luni, ministrul a luat deja primele măsuri de reducere a cheltuielilor, începând cu cabinetul său. Astfel, din 10 mai, ministrul apărării naționale nu mai folosește mașina de serviciu de la M.Ap.N, ci se deplasează cu autoturismul personal, pe cheltuială proprie. De asemenea, cheltuielile cu rechizitele și materialele consumabile pentru cabinetul ministrului au fost reduse cu 50 la sută. Aceleași măsuri se aplică, de luni, și pentru consilierii ministrului. Totodată, domnul Gabriel Oprea a dispus eliminarea fondului alocat ministrului pentru cheltuielile de reprezentare și protocol.

Sumele economisite prin reducerea acestor cheltuieli vor fi direcționate pentru susținerea militarilor români aflați în teatrul de operații din Afganistan.

De la preluarea mandatului, domnul Gabriel Oprea donează indemnizația netă de ministru, în valoare de 6137 lei/lună, celor 15 copii ai eroilor militari care și-au pierdut viața în teatrele de operații, în conturile deschise pentru aceștia. În aceleași conturi, cu aceeași destinație, ministrul apărării donează lunar încă 8863 lei, astfel încât fiecare copil beneficiază lunar de suma de 1000 lei. Ministrul apărării naționale va continua să facă aceste donații, în fiecare lună, copiilor militarilor decedați în teatrele de operații.


Biroul de presă