Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 120


Dialog româno-bulgar la Sofia


Ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, a discutat astăzi la Sofia cu omologul său bulgar, Nikolai Svinarov, despre problemele de securitate din zona în care cele două țări au interese majore, cu accent pe zona Balcanilor de Vest.

S-a discutat, de asemenea, despre posibilitatea implicării NATO în problemele de securitate de la Marea Neagră, o asemenea perspectivă impunându-se din cauza existenței unor conflicte înghețate în regiunea Mării Negre și a situației din zona Caucazului, România și Bulgaria având interese comune la granița de est a NATO.

Un alt subiect al întrevederii a fost Brigada Sud-Est Europeană (SEEBRIG), cu privire la care s-a convenit ca eventuala dislocare a acesteia în Afganistan să fie discutată împreună cu miniștrii apărării ai tuturor statelor care contribuie la unitatea multinațională.

Miniștrii Atanasiu și Svinarov au mai vorbit despre situația din Irak și participarea militarilor celor două armate la operațiile internaționale. Cu acest prilej, Atanasiu a reafirmat poziția României de a continua misiunea din Irak până la stabilizarea situației din această țară și de a contribui la instruirea trupelor irakiene.Biroul de Presa al M.Ap.N.