Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 146


COMUNICAT DE PRESĂ


Joi, 10 iunie, în jurul orei 15.00, la U.M. 02109 din garnizoana Mangalia, a avut loc un accident de muncă, în care au fost implicați șapte militari.

Aceștia participau la un antrenament de pregătire a unei rachete de exercițiu, care consta în executarea unor manevre pentru transfer de combustibil, dintr-un rezervor special, în rachetă.

În timpul derulării operațiunii, s-a produs o scurgere de oxidant, care a generat accidentarea militarilor, prin contactul direct cu substanța corozivă, deși s-au luat măsuri de protecție specifice unei astfel operațiuni.

Personalul afectat a fost transportat de urgență cu ambulanțe la Spitalul Municipal Mangalia pentru asistență medicală de specialitate.

Din primele informații, unul dintre militari prezintă arsuri pe 15-20% din suprafața corpului, iar ceilalți pe suprafețe de 2-3%. După acordarea primului ajutor, personalul medical a decis transferul militarilor la secția de specialitate a Spitalului Județean Constanța, pentru tratament și investigații suplimentare.

Șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat numirea unei comisii care va cerceta cauzele producerii accidentului.


Biroul de presă