Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 152


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul apărării naționale, domnul Gabriel Oprea, a participat vineri, 18 iunie, la Conferința Națională Aniversară a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere (A.N.C.M.R.R.), la Palatul Cercului Militar Național.

Ministrul Oprea a arătat că, începând cu acest an, la 31 mai, sărbătorim "Ziua Rezervistului Militar", o zi specială în calendar instituită pentru omagierea camarazilor care și-au dedicat întreaga carieră slujirii țării sub drapelul tricolor, luptând sub deviza Patrie, Onoare, Demnitate, pentru țelurile nobile ale Armatei României.

"Această zi marchează, totodată, împlinirea a 85 de ani de la înființarea primei structuri asociative a cadrelor militare în rezervă și în retragere și a 20 de ani de la reluarea tradiției de către Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere," a mai spus ministrul Gabriel Oprea.

Ministrul apărării naționale i-a asigurat pe militarii rezerviști de întregul său sprijin în ceea ce privește promovarea și susținerea proiectelor legislative pentru soluționarea problemelor sociale ale acestei categorii de pensionari, arătând că: "În calitate de ministru al apărării naționale, de Președinte de onoare al Asociației dumneavoastră și de om care păstrează întotdeauna în suflet, cu mândrie, valorile fundamentale ale ostașului român - onoarea, disciplina și solidaritatea - cunosc problemele cu care vă confruntați, îndeosebi cele legate de traiul zilnic și de pensii, și vă asigur că voi lupta cu toată fermitatea pentru ca dumneavoastră să fiți tratați cu demnitatea și respectul cu care ați slujit și continuați să slujiți țara".

Cu prilejul sărbătoririi Zilei rezervistului militar, ministrul Gabriel Oprea a conferit Emblema de Onoare a Armatei României "Steagului de Identificare" al A.N.C.M.R.R. "Alexandru Ioan Cuza", precum și unor ofițeri în rezervă și în retragere, în semn de respect și înaltă prețuire pentru contribuția remarcabilă la ridicarea prestigiului Armatei României și pentru întreaga activitate dedicată promovării valorilor militare.

De asemenea, ministrul Oprea împreună cu președintele A.NC.M.R.R., general (r.) prof.univ.dr. Mihai Iliescu, au înmânat Atestatele și Emblema de Onoare a A.N.C.M.R.R. unor ofițeri în activitate, în rezervă și în retragere, precum și unor personalități ale vieții publice locale și ale vieții culturale.


Biroul de presă