Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 157


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul apărării naționale, domnul Gabriel Oprea, a dispus ca în toate unitățile militare din țară și în cele dislocate în afara teritoriului național, să se organizeze ceremonii, în semn de recunoștință, prețuire și deplin respect, pentru eroii Armatei României, căzuți la datorie în teatrele de operații, onorându-și Jurământul față de Patrie.

Vineri, 25 iunie, la ora 8.00, la sediul Ministerului Apărării Naționale și în toate unitățile militare, s-au desfășurat ceremonii în memoria eroilor căzuți la datorie în Afganistan, sublocotenenții post-mortem Dan Ciobotaru și Paul Caracudă.

La comemorarea organizată la M.Ap.N. au participat conducerea ministerului și personalul militar și civil din structurile centrale ale instituției.

În cadrul ceremoniei, a fost păstrat un moment de reculegere în memoria eroilor, a fost oficiat un serviciu religios și s-a dat citire ordinelor ministrului apărării naționale privind acordarea gradului de sublocotenent post-mortem celor doi eroi și decretelor Președintelui României de conferire sublocotenenților (p.m.) Dan Ciobotaru și Paul Caracudă a Ordinului Național Steaua României în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Tot vineri, 25 iunie, în toate capelele de unitate și în bisericile militare sau de garnizoană se desfășoară slujbe de pomenire a eroilor căzuți la datorie în teatrele de operații, în acțiuni de luptă sau în atentate teroriste, în semn de respect pentru credința, devotamentul și curajul cu care au luptat până la capăt pentru îndeplinirea angajamentelor internaționale asumate de România ca aliat de nădejde al comunității euroatlantice.


Biroul de presă