Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 159


COMUNICAT DE PRESĂ


Aproape 100 de militari din Ministerul Apărării Naționale au intervenit, în ultimele 24 de ore, la solicitarea autorităților publice locale, în județele Botoșani și Galați, pentru salvarea populației afectate de inundații și pentru limitarea efectelor acestora în localitățile calamitate.

În județul Botoșani, militari de la unități de artilerie și logistică au acționat, în localitățile Dorohoi și Șendriceni, pentru evacuarea persoanelor sinistrate și deblocarea căilor de acces.
Militari din unități de tancuri și infanterie din Galați au lucrat la supraînălțarea digului de apărare al râului Siret în dreptul localității Șendreni.

Săptămâna trecută, o subunitate de militari a acționat, de asemenea, cu mijloace auto și bărci pneumatice, la solicitarea autorităților locale, pentru salvarea persoanelor surprinse de ape și izolate pe case, în localitățile Aiud, Ciumbrud și Lopadea Nouă din județul Alba.

Ministerul Apărării Naționale, prin structurile specializate din Statul Major General, monitorizează permanent situația din țară, iar unitățile de intervenție continuă să fie pregătite pentru a interveni, la cererea autorităților publice locale, potrivit planurilor de cooperare întocmite pentru situații de urgență.


Biroul de presă