Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 160


COMUNICAT DE PRESĂ


Peste 50 de militari din Ministerul Apărării Naționale acționează în prezent în județele Botoșani și Neamț pentru sprijinul populației afectate de inundații.

La Dorohoi, județul Botoșani, militari din Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” au evacuat 15 familii împreună cu bunurile materiale și acționează pentru decolmatarea căilor de acces.

Militari din Batalionul 634 Infanterie „Petrodava” din Piatra Neamț sunt desfășurați în zona localității Gâdinți, lângă municipiul Roman, pentru consolidarea digului râului Siret. De asemenea, militari din cadrul Batalionului 43 Transport din Roman participă cu două autocamioane, în localitățile Tămășeni, Adjudeni și Răchiteni, județul Neamț, pentru evacuarea populației afectate de inundații.

În ultimele 24 de ore, alți 100 de militari din Ministerul Apărării Naționale au intervenit, la solicitarea autorităților publice locale, în județele Botoșani și Galați, pentru salvarea populației afectate de inundații și pentru limitarea efectelor acestora în localitățile calamitate.

Ministerul Apărării Naționale, prin structurile specializate din Statul Major General, monitorizează permanent situația din țară, iar unitățile de intervenție continuă să fie pregătite pentru a interveni, la cererea autorităților publice locale, potrivit planurilor de cooperare întocmite pentru situații de urgență.


Biroul de presă