Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 161


COMUNICAT DE PRESĂ


Militarii Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" organizează joi, 1 iulie, o serie de manifestări prilejuite de împlinirea a 150 de ani de la înființarea unității.

Activitățile vor începe printr-o ceremonie militară în Parcul Carol, la Mormântul Ostașului Necunoscut, între orele 10.00 și 11.00. Tot în Parcul Carol, între orele 18.30 și 20.30, se va desfășura Festivalul muzicilor militare din garnizoana București.

La sediul regimentului din B-dul. Vasile Milea, nr. 5-7, sector 6, între orele 12.00 și 14.00, este organizată Ziua Porților Deschise, unde vor fi prezentate publicului exerciții militare și ceremonii specifice acestei unități de elită.

Între orele 21.30 și 22.30, militari din Regimentul 30 Gardă se vor retrage cu torțe pe itinerariul Palatul Cercului Militar Național - B-dul. Regina Elisabeta - Piața Operei - Piața Leu - B-dul. Iuliu Maniu - cazarma regimentului.
* * *
La 1 iulie 2010, se împlinesc 150 de ani de când s-a înființat Batalionul 1 Tiraliori, prin Ordonanța nr. 63 a domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Tradițiile de luptă ale batalionului sunt continuate, în prezent, de către Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul".

De-a lungul timpului, în evoluția unităților de gardă, acestea au fost concepute, în primul rând, ca unități luptătoare și în al doilea rând ca unități de reprezentare.

Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" este o înaltă școală de pregătire militară, de călire fizică și psihică, iar contigentele de militari care s-au instruit și se instruiesc în această unitate de elită pot face față oricăror solicitări pentru îndeplinirea misiunilor de păză și apărare a unor obiective speciale, precum și cu prilejul desfășurării ceremoniilor militare.


Biroul de presă