Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 162


COMUNICAT DE PRESĂ


250 de militari cu 22 de mijloace auto din Ministerul Apărării Naționale acționează, în prezent, în județele Neamț, Iași, Bacău și Botoșani pentru sprijinul populației afectate de inundații.

În județul Neamț, militari din Batalionul 43 Transport și din Batalionul 634 Infanterie evacuează persoane și bunuri materiale din localitățile Tămășeni, Adjudeni și Răchiteni și acționează pentru consolidarea malurilor râului Siret la Podul de la Gâdinți și în zonele care au primit avertizare de cod roșu de inundații.

Militari din Batalionul 498 Parașutiști, din Batalionul 631 Tancuri și Batalionul 635 Apărare Antiaeriană acționează în localitățile Săucești și Letea Veche pentru evacuarea persoanelor sinistrate și pentru înălțarea digurilor de protecție, continuând astfel misiunea aviatorilor de la Baza 95 Aeriană și a militarilor de la Comandamentul 115 Comunicații, care au acționat în zonă până în această dimineață.

În cursul nopții, echipajul unui elicopter IAR 330 L al Bazei 95 Aeriene, aflat în misiune între localitățile Lespezi, din județul Iași, și Filipești din județul Bacău, a supravegheat unda de viitură de pe râul Siret, în vederea atenționării la timp a populației și a autorităților locale pentru evacuarea zonei.

La Hălăucești, în județul Iași, militari de la Batalionul 198 Logistic acționează pentru salvarea și evacuarea persoanelor și bunurilor afectate de inundații și înalță digul de protecție, iar la Dorohoi, în județul Botoșani, se continuă decolmatarea drumurilor de acces.

În ultimele 24 de ore, circa 350 de militari din Ministerul Apărării Naționale au intervenit, la solicitarea autorităților publice locale, în județele Botoșani, Neamț, Iași și Bacău pentru salvarea populației afectate de inundații și pentru limitarea efectelor acestora în localitățile calamitate.


Biroul de presă