Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 163


COMUNICAT DE PRESĂ


În cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene, începând cu data de 1 iulie a.c., se vor produce o serie de modificări structurale care au ca scop asigurarea unui grad sporit de interoperabilitate cu structurile Alianței Nord-Atlantice și, totodată, păstrarea tradițiilor în cadrul Forțelor Aeriene.

Astfel, următoarele structuri se modifică după cum urmează:
- Baza 90 Transport Aerian se transformă în Flotila 90 Transport Aerian;
- Baza 71 Aeriană se transformă în Flotila 71 Aeriană;
- Baza 86 Aeriană se transformă în Flotila 86 Aeriană;
- Baza 95 Aeriană se transformă în Flotila 95 Aeriană.

Transformarea și modernizarea Forțelor Aeriene reprezintă un proces continuu de dezvoltare și integrare de noi concepte, strategii, doctrine și capabilități, cu scopul de a crea structuri operaționale suple, de a simplifica lanțul de comandă-control și de a îmbunătăți eficiența și capacitatea de adaptare la noul mediu de securitate, deosebit de complex.

Flotilele Aeriene sunt mari unități de aviație, organizate pe escadrile, în funcție de misiunile pe care le au de îndeplinit, iar implementarea lor are ca efect creșterea puterii de luptă, a capacității de manevră și a posibilităților de sprijin logistic. Realizarea acestor noi capabilități asigură o capacitate de reacție sporită la evoluția dinamică a situației aeriene, într-un sistem de comandă și control integrat.


Biroul de presă