Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 166


COMUNICAT DE PRESĂ


În prezent, aproape 250 de militari, cu 21 de mijloace tehnice, acționează în sprijinul populației afectate de inundații din localități din județele Bacău, Galați, Harghita, Botoșani și Neamț.

150 de militari de la Batalionul 631 Tancuri, Centrul 115 Comunicații, Batalionul 498 Parașutiști, Batalionul 635 Apărare Antiaeriană, Flotila 95 Aeriană, Compania 208 Radiolocație și Depozitul 164 Intendență participă la misiuni de consolidare a digurilor și de evacuare a populației și bunurilor materiale din comuna Săucești, județul Bacău.

În localitatea Barboși, județul Galați, militari de la Batalionul 284 Tancuri acționează pentru consolidarea digului de protecție al râului Siret.

Militari de la Depozitul 164 Intendență deblochează drumul de acces în localitatea Hemeiuș din județul Bacău.

În județul Harghita, militari de la Batalionul 468 Apărare Antiaeriană lucrează la consolidarea drumurilor și întărirea digurilor din dreptul localității Poiana Fagului.

Peste 30 de militari de la Batalionul 300 Infanterie și Batalionul 284 Tancuri transportă saci cu nisip și lucrează la consolidarea digului din dreptul localității Șendreni, județul Galați.

Militari de la Batalionul 43 Transport acționează cu șapte autocamioane pentru transportul sacilor de nisip și a materialelor în localitățile Doljești, Gâdinți, Ion Creangă și Tămășeni din județul Neamț.

Un detașament de 20 de militari din Batalionul 335 Artilerie Mixtă ajută la evacuarea bunurilor materiale ale populației afectate de inundații din localitatea Dorohoi, județul Botoșani.

Un elicopter IAR 330 de la Flotila 95 Aeriană Bacău a executat, în această dimineață, un zbor de monitorizare a situației din bazinul râului Siret.

Până la această dată, aproape 1.200 de militari au intervenit, cu 94 de mijloace tehnice, în localitățile afectate de inundații.

Situațiile de urgență sunt permanent monitorizate de serviciul operativ de la nivelul Statului Major General și al unităților militare din subordine, aflate în zonele inundate sau amenințate de inundații.


Biroul de presă