Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 167


Comunicat de presă


Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea, aflat vineri, 2 iulie, în vizită de lucru în județele afectate de inundații din Moldova, a dispus măsuri pentru instalarea unui pod de pontoane pe râul Suceava, în dreptul localității Dornești. Localitatea Dornești a fost afectată de recentele inundații, iar podul rutier care asigura legătura, pe DN 17 A, între localitățile Rădăuți și Dornești, a fost avariat.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, un detașament de 60 de militari din Batalionul 72 Geniu, aflat în subordinea Brigăzii 10 Geniu din Brăila, se va deplasa, cu 32 autospeciale, către Dornești. Podul instalat de geniști va fi compus din 60 de pontoane și suporți de mal, lucrarea urmând a fi finalizată în aproximativ 7 zile.

În prezent, în localitățile Pătrăuți și Dornești din județul Suceava, grav afectate de inundații, 80 de militari din Batalionul 17 Vânători de Munte acționează pentru evacuarea materialelor și ajutorarea persoanelor sinistrate. Începând de sâmbătă, vânătorii de munte îi vor ajuta pe geniști la instalarea podului de pontoane.

Ministerul Apărării Naționale a pus, vineri, la dispoziția Primăriei localității Pătrăuți 50 de paturi de campanie cu cazarmamentul aferent, pentru persoanele ale căror locuințe au fost distruse.

Totodată, ministrul apărării naționale a dispus suplimentarea efectivelor de militari care acționează în 16 localități din 7 județe afectate de inundații - Bacău, Botoșani, Vrancea, Neamț, Galați, Harghita și Suceava - astfel încât numărul total al militarilor prezenți în localitățile inundate se ridică la 468.


Biroul de presă