Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 168


COMUNICAT DE PRESĂ


Sâmbătă, 3 iulie, în Portul Militar Constanța s-a desfășurat ceremonia de predare - primire a funcției de șef al Statului Major al Forțelor Navale, în prezența ministrului apărării naționale, domnul Gabriel Oprea, și a șefului Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin.

În cadrul activității au fost citite Decretul prezidențial de avansare la gradul de viceamiral și de trecere în rezervă a contraamiralului Dorin Dănilă și ordinul ministrului apărării naționale de numire în funcția de șef al Statului Major al Forțelor Navale a contraamiralului Aurel Popa, fost comandant al Flotei. De asemenea, noul comandant a primit steagul de identificare și marca de comandament a șefului SMFN.

Ministrul Gabriel Oprea a mulțumit viceamiralului (r) Dorin Dănilă pentru activitatea și eforturile depuse în timpul mandatului său și l-a felicitat pentru succesele obținute de Forțele Navale. De asemenea, ministrul i-a urat succes noului șef al SMFN, asigurându-l de tot sprijinul pentru îndeplinirea în cele mai bune condiții a misiunilor Forțelor Navale.

La ceremonie au participat reprezentanți ai Statului Major General, ai Ministerului Administrației și Internelor, ai Bisericii Ortodoxe Române, ai administrației publice locale, comandanți de mari unități și unități din Forțele Navale, ofițeri și maiștri militari de marină activi și în rezervă.


Biroul de presă