Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 169


COMUNICAT DE PRESĂ


Subunități de militari din Ministerul Apărării Naționale acționează în prezent în opt localități din Moldova și la Fetești, județul Ialomița, în sprijinul populației afectate de inundații, iar în unități militare din Bârlad și Focșani au fost amenajate spații pentru depozitarea ajutoarelor colectate pentru persoanele sinistrate.

La Săucești, județul Bacău, militari de la Batalionul 631 Tancuri, Batalionul 498 Parașutiști și Depozitul 164 Intendență continuă misiunile de consolidare a digurilor și de evacuare a populației și bunurilor materiale.

În localitățile Vadu Roșca, județul Vrancea, și Șendreni, județul Galați, militari din Batalionul 280 Infanterie și Batalionul 300 Infanterie acționează pentru consolidarea digului de protecție al râului Siret.

La Gâdinți, județul Neamț, militari din Batalionul 43 Transport continuă acțiunea de transportare a sacilor cu nisip și a materialelor, iar la Dorohoi și la Hilișeu, în județul Botoșani, militari de la Batalionul 335 Artilerie Mixtă decolmatează căile de acces. De asemenea, la Pătrăuți, în județul Suceava, militari ai Batalionului 17 Vânători de Munte continuă evacuarea persoanelor afectate de inundații.

În Fetești, județul Ialomița, militari din Batalionul 113 Artilerie Mixtă au ca misiune consolidarea digului de protecție de pe brațul Borcea.

Situațiile de urgență sunt permanent monitorizate de serviciul operativ de la nivelul Statului Major General și al unităților militare din subordine, aflate în zonele inundate sau amenințate de inundații.


Biroul de presă