Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 170


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea se va afla, în dimineața zilei de luni, 5 iulie, în localitatea Dornești, jud. Suceava, unde un detașament de 125 de militari din Batalionul 72 Geniu și Batalionul 17 Vânători de Munte a început instalarea podului de pontoane peste râul Suceava. Podul de pontoane va fi gata joi, 8 iulie.

De asemenea, tot la Dornești, a ajuns în această dimineață o coloană auto cu ajutoare asigurate de Comandamentul Logistic Întrunit și puse la dispoziția primăriei Dornești pentru locuitorii sinistrați ale căror case au fost distruse în urma inundațiilor. Ajutoarele asigurate de M.Ap.N. constau în 200 de echipamente de îmbrăcăminte complete (pantaloni, cămăși, vestoane, pijamale, pulovere ș.a.), 100 de paturi, câte 500 de cearșafuri, foi de cort, ranițe, gamele, bidoane de apă, și 1.000 de prosoape.

În prezent, peste 600 de militari din M.Ap.N. acționează, cu 65 mijloace tehnice, în localități din județele Galați, Suceava, Botoșani, pentru evacuarea bunurilor materiale, consolidarea digurilor de protecție și degajarea căilor de acces.

Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea a dispus suplimentarea forțelor pe care le asigură armata, astfel încât să poată interveni la consolidarea digurilor de protecție din zona Șendreni și municipiul Galați, conform măsurilor stabilite la reuniunea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, din data de 4 iulie, de la Galați.

De la începutul intervențiilor la inundații, peste 2.500 de militari, cu 225 de mijloace tehnice, au acționat în localitățile afectate de inundații pentru sprijinirea populației și consolidarea digurilor.


Biroul de presă