Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 175


COMUNICAT DE PRESĂ


Prin ordin al ministrului apărării naționale, miercuri, 7 iulie, la ora 8.00, în toate unitățile militare din țară și din teatrele de operații, au fost organizate ceremonii militare și religioase, în semn de respect și prețuire pentru militarii decedați în catastrofa aviatică de la Tuzla.

La ceremonia de comemorare organizată la sediul Ministerului Apărării Naționale au participat ministrul apărării naționale Gabriel Oprea, secretarul de stat Viorel Oancea, șeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, personalul militar și civil din structurile centrale ale instituției.

După intonarea Imnului național al României, s-a dat citire Ordinului ministrului apărării naționale privind desfășurarea unor activități în memoria personalului militar căzut la datorie în misiuni în străinătate, în teatrele de operații, în acțiuni de luptă sau în atentate teroriste, precum și în misiuni desfășurate pe teritoriul național.

În cadrul ceremoniei s-a păstrat un moment de reculegere în memoria celor doisprezece camarazi care și-au pierdut viața în catastrofa aeriană de la Tuzla și s-a oficiat serviciul religios.

Tot miercuri, 7 iulie, în toate capelele de unitate și în bisericile militare sau de garnizoană s-au desfășurat slujbe de pomenire a celor 12 militari din Forțele Aeriene și Forțele Navale, care și-au pierdut viața pe aerodromul din Tuzla.


Biroul de presă