Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 177


COMUNICAT DE PRESĂ


Secretarul de stat Mihail Vasile-Ozunu și locțiitorul șefului Statului Major General, generalul-locotenent Ștefan Oprea, au participat miercuri, 7 iulie, la Bistrița, la ceremonia prilejuită de plecarea în misiune în Afganistan a militarilor Batalionului 812 Infanterie "Șoimii Carpaților".

În mesajul prezentat de secretarul de stat Vasile-Ozunu, ministrul apărării naționale Gabriel Oprea le-a cerut militarilor bistrițeni ca, în spiritul camaraderiei de arme și solidarității care îi caracterizează, să aibă grijă unul de altul, să se protejeze reciproc, în orice împrejurare, să țină seama de lecțiile învățate și să respecte strict procedurile de angajare în luptă.

"Prezența dumneavoastră în teatrul de operații reprezintă materializarea sporirii semnificative în acest an a aportului României la asigurarea securității și stabilizării Afganistanului, efort însemnat prin care Armata României își onorează statutul de contributor activ la îndeplinirea misiunilor din teatrele de operații.

Dumneavoastră, cei care acționați în teatrul de operații reprezentați pentru mine, ca ministru al apărării naționale, prima mea grijă. Suntem preocupați atât la nivelul conducerii Armatei, cât și la cel al comenzilor Brigăzii 81 și Diviziei 4 Infanterie "Gemina", de asigurarea condițiilor pentru sporirea gradului de siguranță și protecție pe timpul îndeplinirii misiunilor și pentru sprijinirea familiilor dumneavoastră", le-a mai transmis ministrul Gabriel Oprea.

Totodată, ministrul le-a mulțumit militarilor care au acționat și acționează pentru limitarea efectelor inundațiilor, arătând că, așa cum Armata acționează în prima linie pe frontul coaliției antiteroriste, pentru îndeplinirea angajamentelor internaționale și pentru a ține flagelul terorist departe de granițele noastre și ale Alianței, tot așa aici, în țară, armata își îndeplinește cu hotărâre misiunile de a veni în ajutorul populației și în sprijinul autorităților locale în bătălia aprigă cu puhoaiele revărsate.

La festivitate au mai participat, alături de rudele militarilor, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Dan Ghica-Radu, reprezentanți ai conducerii Diviziei 4 Infanterie "GEMINA" și ai autorităților publice locale.

Batalionul 812 Infanterie "Șoimii Carpaților" va înlocui Batalionul 33 Manevră și are o bogată experiență internațională, participând, începînd cu 1996, la misiuni în Angola, Balcanii de Vest, Irak și Afganistan. Această misiune va fi a treia prezență a militarilor bistrițeni în teatrul de operații din Afganistan.


Biroul de presă