Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 178


COMUNICAT DE PRESĂ


În prezent, 400 de militari, cu 67 de mijloace tehnice, acționează în sprijinul populației afectate de inundații în localități din județele Botoșani, Brăila, Galați și Tulcea.

Militari de la Batalionul 72 Geniu, Batalionul 17 Vânători de Munte și Batalionul 400 Sprijin lucrează, în continuare, la instalarea podului de pontoane peste râul Suceava, în localitatea Dornești, județul Suceava, urmând ca joi, 8 iulie, podul să fie dat în folosință.

Pe digul Dunării din municipiul Galați, militari de la Batalionul 284 Tancuri, de la Batalionul 300 Infanterie și de la Batalionul 285 Artilerie acționează, în continuare, la consolidarea digului, iar militarii de la Serviciul Fluvial au ca misiune consolidarea digului de protecție din Insula Mare a Brăilei.

La Dorohoi, județul Botoșani, militari de la Batalionul 151 Infanterie, Batalionul 335 Artilerie Mixtă și de la Centrul 33 Depozitare acționează pentru evacuarea bunurilor materiale ale persoanelor afectate de inundații și pentru decolmatarea căilor de acces, iar în județul Tulcea, o autocisternă a UM 02044 a transportat motorina necesară utilajelor care supraînalță digul din localitatea Grindu.

Până la această dată, peste 2.600 de militari au intervenit, cu 247 de mijloace tehnice, în localitățile afectate de inundații.

Situațiile de urgență sunt permanent monitorizate de serviciul operativ de la nivelul Statului Major General și al unităților militare din subordine, aflate în zonele inundate sau amenințate de inundații.


Biroul de presă