Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 182


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministerul Apărării Naționale oferă o vacanță de două săptămâni, în complexe de odihnă ale armatei de la munte și de la mare, pentru 20 de copii din localitatea Dornești, județul Suceava.

Inițiativa vine în urma discuțiilor purtate de ministrul Gabriel Oprea cu autoritățile locale și cu familiile sinistrate, în timpul vizitelor de lucru de la Dornești, localitate puternic afectată de inundații, și unde armata a construit un pod de pontoane peste râul Suceava.

Cei 20 de copii, însoțiți de două cadre didactice, vor petrece, în perioada 15-30 iulie, o săptămână la munte și una la mare, prin grija Comandamentului Logistic Întrunit.

Acest proiect se alătură acțiunilor Ministerului Apărării Naționale de ajutorare a populației afectate de inundații, pe lângă intervențiile de urgență cu forțe și mijloace tehnice și cu materiale necesare - îmbrăcăminte, cazarmament, paturi, corturi - care au fost asigurate gratuit, în ultima săptămână, locuitorilor din comunele Pătrăuți și Dornești, județul Suceava.

* * *

În prezent, la Dornești, un detașament de geniști asigură mentenanța și supravegherea podului de pontoane, pe toată durata exploatării acestuia. Un detașament de militari acționează la Dorohoi, pentru amenajarea unor tabere necesare sinistraților și pentru evacuarea materialelor din locuințele avariate sau demolate. De asemenea, în județul Galați, la Șișeni, 20 de militari ajută la consolidarea digului de protecție al Prutului, iar în municipiul Galați o echipă de militari participă la supravegherea digului de protecție de pe malul Dunării.

Până la această dată, aproximativ 2.800 de militari au intervenit, cu 260 de mijloace tehnice, în localitățile afectate de inundații.

Toate unitățile militare sunt pregătite, în continuare, să intervină conform planurilor, iar situațiile de urgență sunt permanent monitorizate de serviciul operativ de la nivelul Statului Major General.


Biroul de presă