Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 183


COMUNICAT DE PRESĂ


Un autocamion militar DAC-665 T, care se afla în misiune de intervenție pentru consolidarea digului din localitatea Șivița, jud. Galați, s-a răsturnat, duminică, în jurul orei 11.30.

Șoferul autocamionului militar a încercat, la ieșirea din localitatea Șivița, pe dig, să evite un autoturism Dacia, care venea din sens opus, moment în care autocamionul a derapat și s-a răsturnat.

În autocamion se aflau 12 militari din Batalionul 284 Tancuri, care executau consolidarea digului, cu saci de nisip, pe malul râului Prut, în localitatea Șivița.

În urma producerii accidentului, șase militari aflați în autocamion au suferit contuzii și traumatisme. Militarii răniți au fost transportați la Spitalul Județean Galați, iar Direcția Medicală din M.Ap.N. monitorizează evoluția stării de sănătate a militarilor.

O comisie de la Batalionul 284 Tancuri, împreună cu organele de poliție locală, cercetează împrejurările în care s-a produs accidentul.

Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea și șeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, urmăresc cu atenție starea de sănătate a militarilor răniți în accident.


Biroul de presă