Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 184


COMUNICAT DE PRESĂ


Duminică, 11 iulie, detașamente de militari din M.Ap.N. continuă intervențiile pentru ajutorarea populației din localitățile afectate de inundații sau amenințate de inundații.

La Dornești, județul Suceava, un detașament de militari din Batalionul 72 Geniu asigură mentenanța și supravegherea podului de pontoane instalat de militarii geniști pe râul Suceava, pe toată durata exploatării acestuia.

Două detașamente de militari, aparținând Batalionului 335 Artilerie și Centrului 33 Depozitare, acționează la Dorohoi și Șendriceni, jud. Botoșani, pentru pentru deblocarea căilor de acces și evacuarea materialelor din locuințele avariate sau demolate. De asemenea, în județul Galați, la Șivița, militari din Batalionul 284 Tancuri acționează la consolidarea digului de protecție al Prutului, iar în municipiul Galați o echipă de militari din Batalionul 300 Infanterie participă la supravegherea digului de protecție de pe malul Dunării.

Până la această dată, aproximativ 2.800 de militari din M.Ap.N. au participat la 133 de intervenții, în localități afectate de inundații din 13 județe, cu 263 de mijloace tehnice.

Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea a cerut prefecților și autorităților locale din zonele afectate sau amenințate de inundații să solicite urgent sprijin de la armată, atunci când viața populației sau integritatea locuințelor este pusă în pericol.

Toate unitățile militare sunt pregătite, în continuare, să intervină conform planurilor, iar situațiile de urgență sunt permanent monitorizate de serviciul operativ de la nivelul Statului Major General.


Biroul de presă