Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 185


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministerul Apărării Naționale continuă ajutorarea populației afectate de inundații, concomitent cu intervenția cu forțe și mijloace tehnice pentru consolidarea digurilor și pentru limitarea efectelor inundațiilor din localitățile calamitate.

Luni, 12 iulie, șase camioane cu alimente, îmbrăcăminte și mobilier vor fi puse la dispoziția Primăriei din comuna Dornești, județul Suceava, pentru locuitorii ale căror case au fost distruse de inundații. Bunurile sunt donate de cadre militare și salariați civili din unitățile Armatei Române.

Tot în sprijinul populației afectate de inundații din satele Rotunda și Buruienești, comuna Doljești, județul Neamț, militari din Divizia 1 Infanterie "Dacica" se vor deplasa, marți, 13 iulie, cu două camioane de bunuri donate și care constau în îmbrăcăminte, echipament sportiv și rechizite pentru 100 de copii.

De asemenea, de vineri, 16 iulie, până duminică, 18 iulie, Divizia 1 Infanterie "Dacica" va asigura o mini-vacanță pentru 45 de copii din satele Rotunda și Buruienești, la o cabană militară din județul Brașov.

În localitatea Dornești, jud. Suceava, militari din Batalionul 72 Geniu și Batalionul 17 Vânători de Munte au instalat, joi, 8 iulie, podul de pontoane peste râul Suceava, iar locuitorii sinistrați, ale căror case au fost distruse în urma inundațiilor, au primit 200 de echipamente de îmbrăcăminte complete, 100 de paturi, câte 500 de cearșafuri, foi de cort, ranițe, gamele, bidoane de apă și 1.000 de prosoape.

De asemenea, 20 de copii din comuna Dornești, însoțiți de două cadre didactice, vor petrece, în perioada 15-30 iulie, o săptămână la munte și una la mare, prin grija Comandamentului Logistic Întrunit. Inițiativa acestei vacanțe aparține ministrului apărării naționale Gabriel Oprea, în urma discuțiilor purtate cu autoritățile locale și cu locuitorii sinistrați din localiatea Dornești.


Biroul de presă