Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 186


COMUNICAT DE PRESĂ


Toți cei șase militari transportați la Spitalul Județean Galați în urma accidentului de duminică, 11 iulie, de pe digul de la Șivița, sunt în stare foarte bună, fiind sub supraveghere medicală, conform procedurilor.

Unul dintre militari se mai află internat la Spitalul Județean Galați, ceilalți cinci fiind deja preluați pentru supraveghere de specialitate și recuperare de către medicii militari - patru au fost transferați la Spitalul Militar din Galați, iar unul la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București.

Toți cei șase militari au fost diagnosticați cu traumatisme minore și contuzii.

Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea și șeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, urmăresc cu atenție starea de sănătate a militarilor răniți în accident.

* * *

Un autocamion militar DAC-665 T, care se afla în misiune de intervenție pentru consolidarea digului din localitatea Șivița, jud. Galați, s-a răsturnat, duminică, în jurul orei 11.30.

În autocamion se aflau 12 militari din Batalionul 284 Tancuri, care executau consolidarea digului, cu saci de nisip, pe malul râului Prut.

În urma producerii accidentului, șase militari aflați în autocamion au fost transportați la Spitalul Județean Galați, Direcția Medicală din M.Ap.N. monitorizând permanent evoluția stării de sănătate a militarilor.


Biroul de presă