Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 188


COMUNICAT DE PRESĂ


Militarii Armatei României sunt alături de locuitorii care au avut de suferit în urma inundațiilor din Moldova, concomitent cu intervenția cu forțe și mijloace tehnice pentru înlăturarea efectelor acestor calamități.

Astfel, 10 camioane cu apă, alimente neperisabile ambalate, îmbrăcăminte, lenjerie, materiale de construcții și mobilier, colectate de la personalul unităților militare din Forțele Terestre, vor ajunge astăzi la Dorohoi, județul Botoșani, la persoanele sinistrate din această localitate. De asemenea, circa patru tone de alimente neperisabile, apă, haine și pături, donate de angajații Spitalului Universitar de Urgență Militar Central, ai Institutului de Medicină Aeronautică și Spațială și ai Centrului de Boli Cardiovasculare, au fost distribuite persoanelor sinistrate din localitatea Dorohoi.

Miercuri, militari din Divizia 1 Infanterie "Dacica" au transportat două camioane cu îmbrăcăminte, echipament sportiv și rechizite pentru 100 de copii din comuna Doljești, județul Neamț.

În prezent, 51 de militari își continuă misiunile în localitățile Dornești, județul Suceava, și Dorohoi, județul Botoșani. Astfel, la Dornești, se asigură mentenanța podului de pontoane, iar la Dorohoi, militarii acționează pentru evacuarea bunurilor materiale ale populației sinistrate, decolmatarea locuințelor și demolarea celor grav afectate de inundații.

Din 22 iunie și până în prezent, Ministerul Apărării Naționale a participat, în 13 județe ale țării, la 136 de intervenții, cu peste 2800 de militari și cu 330 de mijloace tehnice.

Forțele și mijloacele M.Ap.N. sunt pregătite, în continuare, să acționeze pentru limitarea și înlăturarea efectelor produse de inundații.


Biroul de presă