Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 189


COMUNICAT DE PRESĂ


Joi, 15 iulie, începe vacanța de două săptămâni, oferită de Ministerul Apărării Naționale, în complexe de odihnă ale armatei de la mare și de la munte, pentru 20 de copii din localitatea Dornești, județul Suceava, localitate puternic afectată de inundații.

Inițiativa aparține ministrului Gabriel Oprea, în urma discuțiilor pe care le-a avut cu autoritățile locale și cu familiile sinistrate, în timpul vizitelor de lucru de la Dornești, unde Armata a participat la înlăturarea efectelor inundațiilor și a construit un pod de pontoane peste râul Suceava la cererea Președintelui României.

Profesoara Liliana Ștefăneți, cadru didactic care însoțește grupul de copii și a cărei locuință a fost avariată de inundații, a spus: "Deși sunt încă speriați de cele întâmplate, copiii sunt foarte bucuroși de această vacanță. Ei nu mai sperau că anul acesta vor ajunge la mare sau la munte. Apreciem tot ajutorul acordat de militari și îi mulțumim domnului ministru Oprea și Armatei Române pentru această inițiativă. De asemenea, mulțumim pentru podul de pontoane din comuna noastră, care ne-a scutit de un drum ocolitor de 40 de kilometri, și fără de care ajutoarele și materialele de construcții ar fi ajuns mai greu la Dornești".

Prin grija Comandamentului Logistic Întrunit, cei șapte băieți și 13 fete, cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, însoțiți de două cadre didactice, vor petrece prima săptămână în stațiunea Cap Aurora, iar în perioada 22-29 iulie, se vor afla la Sinaia.

Acest proiect se alătură acțiunilor Ministerului Apărării Naționale de ajutorare a populației afectate de inundații, prin intervenții de urgență cu forțe și mijloace tehnice, și a celor de solidaritate ale personalului armatei, care în ultimele zile au donat bunuri de uz casnic, îmbrăcăminte, apă și alimente pentru persoanele sinistrate din localitățile Dornești, jud. Suceava, Dorohoi, jud. Botoșani și Doljești, jud. Neamț.


Biroul de presă