Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 195


COMUNICAT DE PRESĂ


Ca urmare a măsurilor dispuse de ministrul apărării naționale Gabriel Oprea, pentru reducerea cheltuielilor la nivelul cabinetului ministrului, până la 31 iulie a.c. s-au economisit 74.000 lei. Până la sfârșitul anului, suma astfel economisită va ajunge la valoarea de 161.000 lei.

Încă din luna mai, în condițiile unui buget de avarie alocat armatei, ministrul apărării naționale a dispus măsuri de reducere imediată a cheltuielilor pentru anul 2010, începând cu propriul cabinet. Astfel, de la începutul lunii mai, ministrul Gabriel Oprea nu mai utilizează mașina de serviciu de la M.Ap.N, ci se deplasează cu autoturismul personal, pe cheltuială proprie. Domnia sa a renunțat, totodată, la fondul alocat pentru reprezentare și protocol, iar cheltuielile pentru rechizite și materiale consumabile necesare cabinetului ministrului și consilierilor s-au redus cu 50 la sută. Măsura de reducere cu 100 la sută a consumului de motokilometri se aplică, tot de atunci, și pentru consilierii ministrului. Ministrul apărării naționale a decis direcționarea acestor fonduri pentru susținerea militarilor români aflați în teatrul de operații din Afganistan, prin achiziționarea de medicamente și materiale sanitare.

De asemenea, fondurile economisite din aplicarea măsurilor de reducere a cheltuielilor bugetare, conform prevederilor Legii nr. 118/2010 și O.U.G. nr. 55/2010, vor fi redirecționate, potrivit unui plan de măsuri aprobat de ministrul apărării naționale, către instituțiile de învățământ militar, cele de asistență socială ale ministerului, pentru achiziționarea de medicamente și materiale sanitare pentru unitățile sanitare din rețeaua proprie, pentru activități de instruire a personalului și pentru cheltuieli de operare și mentenanță la tehnica militară din unitățile aflate în curs de operaționalizare.

De la preluarea mandatului, în luna decembrie 2009, domnul Gabriel Oprea donează indemnizația netă de ministru copiilor eroilor militari, care și-au pierdut viața în teatrele de operații, în conturile deschise pentru aceștia. Fiecare dintre cei 18 copii ai personalului militar căzut la datorie în teatrele de operații beneficiază, lunar, de 1.000 lei, suma totală lunară donată de ministru fiind de 18.000 lei, reprezentând indemnizația de ministru și contribuția personală a domnului Gabriel Oprea. Ministrul apărării naționale va continua să facă aceste donații, în fiecare lună, copiilor militarilor decedați în teatrele de operații.


Biroul de presă