Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 196


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul apărării naționale, domnul Gabriel Oprea, salută decizia Statelor Unite ale Americii de a oferi 60 de vehicule blindate rezistente la mine și protejate împotriva ambuscadelor (MRAP) pentru utilizare de către trupele românești dislocate în Afganistan.

Încă de la preluarea mandatului Apărării, ministrul Gabriel Oprea și-a asumat ca prioritate protecția vieții militarilor români aflați în teatrele de operații, în principal a militarilor dislocați în Afganistan.

Utilizarea de către militarii români a vehiculelor blindate tip MRAP, puse la dispoziție de către SUA, a fost una din temele abordate de către Președintele Traian Băsescu și ministrul Gabriel Oprea, în timpul întâlnirii cu comandanții americani ai ISAF, în cadrul vizitei efectuate în Afganistan, în 4 martie 2010.

Aceste vehicule, superioare în configurația blindajului față de HUMVEE, vor asigura o protecție sporită a militarilor la atacurile cu dispozitive explozive improvizate și cu armament de calibru mic.

Ministrul apărării naționale a dispus, de asemenea, măsuri ca în acest an achizițiile de tehnică militară și armament să se facă prioritar pentru dotarea trupelor din teatrele de operații și pentru creșterea gradului de protecție a militarilor români.


Biroul de presă