Comunicat de presă



Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 199


COMUNICAT DE PRESĂ


Luni, 26 iulie, în jurul orei 15.20, un elicopter israelian de transport tip CH-53, care participa la exercițiul comun aerian româno-israelian BLUE SKY 2010, a pierdut legătura radio cu centrul de raportare control al exercițiului aerian.

Imediat, potrivit procedurilor în astfel de situații, s-a pus în aplicare operațiunea de căutare-salvare, la care participă un elicopter de evacuare medicală MEDEVAC aparținând Forțelor Aeriene Române și două elicoptere israeliene.

În jurul orei 17.45, echipele de căutare-salvare au localizat din aer, în zona Fundata-Zărnești, jud. Brașov, epava elicopterului israelian care a fost dat dispărut. Până la acest moment, nu se cunosc împrejurările producerii accidentului și situația membrilor echipajului.

În prezent, echipele de căutare acționează la sol pentru localizarea membrilor echipajului. La bordul elicopterului se aflau șase militari israelieni și un militar român.

Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea a dispus constituirea și trimiterea la fața locului a unei comisii de cercetare a cauzelor producerii acestui accident și a dispus sesizarea Parchetului General.

În perioada 18-29 iulie a.c., la aerodromul Boboc, se desfășoară exercițiul comun aerian BLUE SKY 2010. Acest exercițiu are ca scop antrenarea în comun a echipajelor aeronavelor de transport în zbor la joasă altitudine, în misiuni de căutare-salvare și tip evacuare medicală (MEDEVAC), fără executarea de trageri sau utilizarea de muniții reale.


Biroul de presă